BLOG 

  • Rianne Klein Geltink

Een simpele routine voor meer JOY@Work

"Ik wil het gewoon weer leuk vinden om hier te zijn en te werken".


Die woorden, ze snijden nog steeds door mijn ziel. Het zijn woorden die ik als leidinggevende (te) vaak heb gehoord van medewerkers en tot twee keer toe ook zelf heb gesputterd. Op zo'n moment dat je er echt doorheen zit. Dat je even niet meer weet hoe je jezelf nu weer op gaat laden.


De afgelopen twee weken heb ik een tiental telefoongesprekken gevoerd met inspirerende leiders. Allen mensen die energie uitstralen. Vrouwen en mannen. Ik wilde ze uitnodigen voor een gesprek voor mijn nieuwe podcast "The JOY Effect" die medio juli uitkomt. Twee keer hoorde ik die woorden weer. Twee keer hoorde ik van fantastische inspirerende leidinggevenden dat de JOY heel ver te zoeken was op het moment. Dat ze moe waren. Twee keer van krachtige hoogvliegers bij wie niemand het zag aankomen. Jij?! Nee toch! We ervaren momenteel een tijdelijke pandemie, maar de epidemie van hoogvliegers die opbranden is er al veel langer.

Voor mij lag de oorzaak in het gevoel hebben dat je altijd nog een beetje meer je best moet doen.

Dat je jezelf voorhoudt dat als dit project maar voorbij is het echt wel rustiger wordt. Dat je je stinkende best doet maar er toch onderling gedoe is. Dat je het idee hebt dat je er grotendeels alleen voor staat. Dat je je niet echt gehoord en gezien voelt, maar tegelijkertijd ook weet dat je jezelf niet echt laat horen of zien omdat je (deels) dat masker draagt. Dat masker draag je onder de noemer van "je professioneel dienen te gedragen" en dus bepaalde dingen verzwijg je maar. Ik geloof dat we de epidemie van burnouts pas kunnen stoppen als we een normaal met elkaar creëren waarin mensen zich veilig voelen om te zijn wie ze echt zijn en er plezier aan beleven zichzelf te mogen zijn. Dat ze hun talenten maximaal mogen ontplooien in een omgeving waarin ze gewaardeerd worden voor juist die talenten. Hoe: door echt aandacht te geven aan de energieGEVERS: waar ben je goed in, wat gaat er al wel goed en wat vind je leuk? Niet soms. Niet wanneer er tijd over is. Altijd. Continu. Aanjagen van JOY op de werkvloer. Geen grote ingewikkelde veranderprogramma's die veel tijd en geld vragen en vaak tot meer werk leiden maar niet per se meer energie, zeker niet op de korte termijn. Gewoon elke dag aandacht geven aan alles wat goed gaat. De clou zit in "gewoon elke dag". We hebben schone tanden omdat we elke dag onze tanden poetsen, niet omdat we 2x per jaar de mondhygiënist bezoeken. De gewoonte van iets elke dag doen maakt het gewoon. Je denkt er niet meer over na. Het wordt een routine.


Een gewoonte maken van JOY. Voor jezelf, voor je team, voor de hele organisatie. Het klinkt als een kinderlijk spel of een dagelijks speelkwartier en dat is het pertinent niet. Stel je eens een paar seconden voor dat je gedurende 1 jaar elke dag zelf en met je team aandacht geeft aan alles wat goed gaat, waar je goed in bent en wat jullie individueel en als team leuk vinden? Wat geloof je dat er dan gebeurt?


Het antwoord is dat er iets magisch gebeurt. Je gaat groeien. Je gaat je ontwikkelen. Je team gaat zich ontwikkelen. Je gaat elkaar echt waarderen. De onderlinge band en communicatie wordt sterker. Maskers worden steeds dunner. Burnouts gaan omlaag want je geeft aandacht aan wat je energie GEEFT. Door die ene simpele routine van dagelijks aandacht geven aan JOY. Over 2 weken lanceer ik mijn gratis online workshop over hoe jij dit voor jezelf kunt creëren. Hoe jij dagelijks een beetje aandacht aan jouw unieke JOY kan geven op je werk, zodat je weer gaat stralen. Een simpele praktische online DIY workshop van maximaal 1 uur. Je wilt meer energie, niet meer werk, ik snap dat :). Wil jij deze gratis workshop in je mailbox ontvangen, reageer dan even op deze post of op het berichtje op social media en ik stuur je hem toe zodra hij af is! Hugs, Rianne P.S. in deze mail zit een cadeautje. Als je er nou snel doorheen bent gescrolld omdat je krap in de tijd zat, lees dan alleen ff de laatste twee alinea's terug. Lijkt je dat wat? laat het me weten!

41 keer bekeken

Over dit Blog

Ik ben Rianne, aanjager van JOY. Ik gun iedereen meer JOY in hun leven: thuis en op het werk.
Ik geloof dat dat voor iedereen eenvoudig te bereiken is door dagelijks er een klein beetje aandacht aan te geven.
In mijn
blogposts geef ik je een inkijkje in hoe ik het JOY perspectief toepas in mijn eigen leven.
Ik volg daarbij mijn eigen methode:
The JOY Effect.
Wil jij ook meer JOY in jouw leven, klik dan hier en download gratis een eerste energizer en start vandaag nog!

Speciaal voor teams heb ik een workshop "Snel meer JOY@Work". Voor individuen heb ik een online groepscoachingprogramma "Kies vanuit je Kracht"

Bedankt voor je aandacht!

EnJOY your Day!

Volg The JOY Effect op Sociale Media:
  • Spotify Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Vragen of geïnteresseerd in meer JOY voor jou en je collega's: online of offline?
email mij: hello@riannekleingeltink.com of bel me op 06-83984008