BLOG 

  • Rianne Klein Geltink

Het onverwachte voordeel van een gebrek aan talent

Mijn goede vriendin Loe heeft een een talent dat ik niet heb: ruimtelijk inzicht. Geef mij een Rubiks kubus en tot Sint Juttemis zal het mij niet lukken dat ding goed op te leveren.

Ik ben gezegend met een goed verstand. Zonder al te veel moeite fladderde ik door het VWO. Heerlijk natuurlijk. Als kind kreeg ik dan ook vaak te horen hoe bijzonder het was dat ik nooit hulp nodig had.


Nou is het mooie van dingen die je vaak hoort dat ze blijven hangen en je waarheid gaan vormen. De goede en slechte dingen die je hoort. Mijn waarheid werd dat ik nooit hulp nodig had.


Jaren later ben ik daar echt ongelooflijk nat op gegaan. Als net benoemd leidinggevende van een nieuwe afdeling met 29 mensen tijdens de financiële crisis in 2009 wist ik niet zo goed wat ik moest doen om alles in goede banen te leiden. Maar ja, om hulp vragen zat niet in mijn systeem. Met als gevolg dat ik een aantal maanden overspannen thuis kwam te zitten, enorm teleurgesteld in mezelf dat ik iets niet in mijn eentje voor elkaar had gekregen. Ik weet t, behoorlijk arrogant 🤪.

Een paar dagen geleden kreeg ik het idee om thuis twee kamers van functie te wisselen. Slaapkamer moet werk/hobbykamer worden en vice versa. In beide kamers staan grote meubels die door de deuropening kunnen maar vervolgens direct klem komen te zitten in de gang. Tot zover mijn ruimtelijk inzicht. Ik app Loe: "Loe, ik heb je hulp nodig! Ik wil mijn kamers wisselen maar ik weet niet hoe ik de meubels door de gang krijg". Ze appt terug: "Leuk, ik kom je zondag wel even helpen!" Ik kijk naar mijn scherm en voel het JOY-gevoel stijgen: Ik heb vrienden met talenten die ik niet heb. Vrienden die me willen helpen als ik daar om vraag en dat zelfs leuk vinden. Ik heb zin in een toffe zondag die ik nu ga spenderen met mijn goede vriendin EN we gaan samen dit klusje klaren. Ik snap serieus niet meer hoe ik vroeger NIET om hulp wilde vragen. Om hulp vragen is zoveel leuker dan het in je eentje doen.

Heb jij ook ergens geen talent in? Zullen we dat vieren, want het is een reden om om hulp te vragen. Tof hè?!


Hugs, Rianne P.S. Bracht deze post een glimlach op je gezicht? Zou ik leuk vinden om te horen! Stuur je me een connectieverzoek of berichtje via LinkedIn?

157 keer bekeken

Over dit Blog

Ik ben Rianne, aanjager van JOY. Ik gun iedereen meer JOY in hun leven: thuis en op het werk.
Ik geloof dat dat voor iedereen eenvoudig te bereiken is door dagelijks er een klein beetje aandacht aan te geven.
In mijn
blogposts geef ik je een inkijkje in hoe ik het JOY perspectief toepas in mijn eigen leven.
Ik volg daarbij mijn eigen methode:
The JOY Effect.
Wil jij ook meer JOY in jouw leven, klik dan hier en download gratis een eerste energizer en start vandaag nog!

Speciaal voor teams heb ik een workshop "Snel meer JOY@Work". Voor individuen heb ik een online groepscoachingprogramma "Kies vanuit je Kracht"

Bedankt voor je aandacht!

EnJOY your Day!

Volg The JOY Effect op Sociale Media:
  • Spotify Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Vragen of geïnteresseerd in meer JOY voor jou en je collega's: online of offline?
email mij: hello@riannekleingeltink.com of bel me op 06-83984008