BLOG 

  • Rianne Klein Geltink

Hoe je een kracht maakt van kwetsbaarheid


Op dit moment volg ik een opleiding "Authentic Relating". Dat is een methode waarbij je tools krijgt om nog dichter bij jezelf te komen en zo optimaal verbinding te creëren met anderen. De twee hoofdthema's zijn luisteren en jezelf uitdrukken.


Gisteren hadden we het over kwetsbaarheid, waar je dat voelt in je lijf en wat iets nou wel of niet kwetsbaar voor je voelt.


Ik deelde dat over het algemeen mensen mij als heel open beschouwen, dat hoor ik vaak terug. Maar dat is maar gedeeltelijk waar. Zodra er een onderwerp op tafel kwam waar ik me kwetsbaar over voel, ben ik er een ster in om van onderwerp te wisselen en dat doe ik door de aandacht van mij af te halen en jou een vraag te stellen. Dan hoef ik het niet meer over mezelf te hebben.


Ik realiseerde me gister dat ik me helemaal niet kwetsbaar voel om over dingen uit mijn verleden te praten, ook niet de momenten waar ik me destijds voor schaamde zoals bv iets wat me niet gelukt is of vergissingen die ik heb gemaakt.


Waar ik me juist wel extreem kwetsbaar bij voel is om verlangens te delen.

Om te delen wat ik zou willen bereiken of realiseren.


Want dan komt er dat stemmetje: wat als je het deelt en het lukt niet, dan heb je gefaald. Falen is mijn grootste angst, terwijl achteraf vertellen dat iets niet is gelukt helemaal niet kwetsbaar voelt, zo dubbel.


Waar ik me ook kwetsbaar bij voel is om een ander om iets te vragen, dat kan zijn om hulp vragen, of als ondernemer ook gewoon om business vragen. Dat voelt kwetsbaar.

Op het moment dat ik kwetsbaarheid voel, voel ik dat in mijn keel. Die knijpt letterlijk samen en mijn hartslag gaat omhoog. Geen fijn gevoel.


Dus houd ik mijn verlangens en verzoeken vaak voor me. Te spannend om te delen, en doordat ik me niet volledig laat zien, geef ik een ander geen ruimte om zich met me te verbinden. Terwijl ik dat juist wel graag wil. Suf hoe dat gaat toch? De mensen die ik het meest inspirerend vind tonen juist hun authenticiteit en kwetsbaarheid, maar het zelf doen, uhm... lastig 🤣.


De opleiding leert me om mijn gevoelens rondom kwetsbaarheid te her- en erkennen en er niet tegen te vechten. Er niet voor weg te lopen. Mijn gedachtes achter de emoties te achterhalen en vervolgens bewust, vanuit de beste versie van mezelf, keuzes te maken.


Te kiezen voor volledige zelf-expressie. Vanuit kracht.


Ik heb ongelooflijk veel verlangens: van bij Nike op een podium staan voor 1.000 medewerkers om over Just do JOY te praten tot een fantastische partner vinden en met hem te trouwen in Toscane tot een vast vakantiehuis in Sedona. Allemaal omdat het zo fantastisch voelt.


Weet je wat het is met kwetsbaarheid, zodra je hetgeen wat kwetsbaar voelt toch deelt voelt het niet meer kwetsbaar. Dan is het gewoon zo. Niet meer eng. Geen dichtknijpende keel meer, maar gewoon iets wat van jou is.


Tot het volgende verlangen :-). Wat maakt dat iets kwetsbaar is voor jou? Hugs, Rianne

P.S. Deze week inspireert Carola Maassen van den Brink mij enorm met hoe zij haar eigen kwetsbaarheid heeft omarmd en dit tot uiting brengt in haar team bij Libelle en Margriet. Je kan die aflevering hier beluisteren! En nu ga ik je vragen om met me te delen wat je van haar verhaal vond, ja ik vraag dus nu iets 😍.

61 keer bekeken

Over dit Blog

Ik ben Rianne, aanjager van JOY. Ik gun iedereen meer JOY in hun leven: thuis en op het werk.
Ik geloof dat dat voor iedereen eenvoudig te bereiken is door dagelijks er een klein beetje aandacht aan te geven.
In mijn
blogposts geef ik je een inkijkje in hoe ik het JOY perspectief toepas in mijn eigen leven.
Ik volg daarbij mijn eigen methode:
The JOY Effect.
Wil jij ook meer JOY in jouw leven, klik dan hier en download gratis een eerste energizer en start vandaag nog!

Speciaal voor teams heb ik een workshop "Snel meer JOY@Work". Voor individuen heb ik een online groepscoachingprogramma "Kies vanuit je Kracht"

Bedankt voor je aandacht!

EnJOY your Day!

Volg The JOY Effect op Sociale Media:
  • Spotify Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Vragen of geïnteresseerd in meer JOY voor jou en je collega's: online of offline?
email mij: hello@riannekleingeltink.com of bel me op 06-83984008