BLOG 

  • Rianne Klein Geltink

Mijn simpele geheim om effectief te netwerken


Met welk perspectief bouw en onderhoud jij je zakelijk netwerk?

Hoe zou dat eruit zien als je voor JOY kiest?


Dat laatste vroeg ik mezelf vorig najaar af toen ik na een uit de hand gelopen sabbatical van bijna drie jaar weer terug in Nederland kwam en contacten wilde aanhalen uit mijn "oude" netwerk.


Het antwoord bleek simpel en achteraf ongelooflijk gaaf èn onverwachts heel effectief.


Onder het genot van een cappuccino in een cafeetje klapte ik mijn laptop open en surfde naar LinkedIn. Naast me een opengeslagen notitieboek met een blanco pagina.


Heel langzaam scrol ik langs de namen van alle mensen waarmee ik ooit verbonden ben geraakt. Ik heb maar 1 criterium: als ik ga lachen bij het lezen van een naam gaat die naam in mijn notitieboek. Een glimlach betekent dat ik een positieve ervaring voel bij die persoon. We delen samen een mooie herinnering. We hebben ooit plezier gehad. Dat is JOY.

Het interesseert me geen bal of je "iets voor mij kan betekenen" of ik voor jou. Ik wil me omringen en werken met mensen waar ik blij van word. Mensen die me inspireren, die me uitdagen, die me activeren of mensen die ik mag inspireren, uitdagen of activeren. Mensen waarbij ik me gezien en gehoord voel. Na alle 1200 ennogwat namen door te hebben genomen heb ik een lijstje van ongeveer 50 mensen. 50 mensen die me direct laten glimlachen.


Ik stuur veel van hen de maanden daarna een berichtje. De mooiste gesprekken ontstaan. In elk gesprek vertel ik over mijn JOY criterium bij het zakelijk netwerken en dat zij mij dus een fijn gevoel geven. Dat creëert een nieuwe diepgang in de relatie, een verbondenheid. Zo mooi. Inspiratie stroomt omdat we ons allemaal de afgelopen drie jaar hebben ontwikkeld. Daarover delen is fijn. Nieuwe projecten ontstaan, samenwerkingen op nieuwe terreinen. Met als basis die plezierige relatie. Zakelijk netwerken is niet anders dan vrienden maken. We willen allemaal omringd worden door mensen waar we plezier mee hebben, bij wie we ons masker af mogen zetten, bij wie we onszelf durven te zijn. Dat is JOY in je zakelijke netwerk. Als jij jouw LinkedIn netwerk eens zou screenen op mensen waar je blij van wordt wie komen er dan op jouw lijstje? Doe eens gek en vertel ze dit.


Magisch wat er dan gebeurt.


Hugs, RianneP.S. Ging jij glimlachen bij het lezen van deze blogpost? Zou ik leuk vinden om te horen! Stuur je me een connectieverzoek via LinkedIn?


67 keer bekeken

Over dit Blog

Ik ben Rianne, aanjager van JOY. Ik gun iedereen meer JOY in hun leven: thuis en op het werk.
Ik geloof dat dat voor iedereen eenvoudig te bereiken is door dagelijks er een klein beetje aandacht aan te geven.
In mijn
blogposts geef ik je een inkijkje in hoe ik het JOY perspectief toepas in mijn eigen leven.
Ik volg daarbij mijn eigen methode:
The JOY Effect.
Wil jij ook meer JOY in jouw leven, klik dan hier en download gratis een eerste energizer en start vandaag nog!

Speciaal voor teams heb ik een workshop "Snel meer JOY@Work". Voor individuen heb ik een online groepscoachingprogramma "Kies vanuit je Kracht"

Bedankt voor je aandacht!

EnJOY your Day!

Volg The JOY Effect op Sociale Media:
  • Spotify Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Vragen of geïnteresseerd in meer JOY voor jou en je collega's: online of offline?
email mij: hello@riannekleingeltink.com of bel me op 06-83984008