BLOG 

  • Rianne Klein Geltink

Wanneer je talenten worden afgewezen


Tegenover me zit een man met een serieuze blik, pen in de hand en een leeg notitie vel voor zich. Hij heeft me zojuist een klant casus voorgelegd met een specifieke vraag over welk management model ik bij deze klant zou toepassen om het probleem op te lossen.

Hij wacht nu op mijn antwoord. Ik voel mijn bloeddruk stijgen, een knoop in mijn buik ontstaat.

Ik kijk hem aan en zeg: 'ik heb geen idee, ik zou de klant en de betrokken medewerkers vragen stellen en op basis van de antwoorden samen vervolgstappen bepalen.'


Het bleek het verkeerde antwoord.


Die dag werd ik afgewezen als potentieel vennoot voor een gerenommeerd adviesbureau. Afgewezen omdat ik niet met theoretische management modellen werk maar praktisch en vooral met mijn intuïtie. Ik kijk en luister naar mensen.


Dat voelde heel gek. Afgewezen worden op iets waar ik juist trots op ben. Maar op dat moment voelde ik de pijn van die afwijzing, en niet de trots. Dus ging ik me (heel logisch 🤪) verdiepen in management modellen. Want dat was blijkbaar nodig als je succes wilde hebben als management adviseur.

Ik heb het nog geen 3 maanden volgehouden.


Ik ben die man inmiddels, bijna 10 jaar later, oneindig dankbaar. Hij zag direct dat ik nooit bij dat bureau zou passen. Mijn talenten zouden daar niet gewaardeerd worden.


Onze natuurlijke talenten hebben we grotendeels bij onze geboorte meegekregen.

Die verdienen alle aandacht. Jouw talent laten zien, toepassen en ontwikkelen geeft je energie: daar wordt je blij van.


Wat we mogen leren is om te accepteren en zelfs te omarmen dat er altijd mensen zullen zijn die geen behoefte hebben aan jouw talenten.

Dat betekent niet dat jij je moet gaan aanpassen, dat betekent dat je op zoek mag naar mensen die jouw talenten wel waarderen.


Onze allerdiepste wens als mens is om gezien, gehoord en geliefd te worden. Voor wie we echt zijn. Dat geeft ons voldoening, dankbaarheid en JOY.


Om dat te bereiken zullen we zelf onze talenten moeten ontwikkelen en die ook durven te laten zien. Ervoor gaan staan. Onze eigen uniekheid omarmen. Je zult zien dat je dan juist mensen gaat aantrekken die je waarderen vanwege je talenten.


Geef jij meer aandacht aan dingen waar je nog niet zo goed in bent of aan dingen die je juist al heel goed kunt?


Wat zou het mogelijk maken als je dat laatste ging doen?
Hugs, RianneP.S. Ik geloof dat iedereen het verdient om zijn eigen uniekheid te leren kennen, te omarmen en uit te dragen. Jouw JOY is uniek. Weet jij niet zo goed wat jou JOY geeft, download dan gratis "The JOY Effect Draaiboek", gun jezelf een uurtje de tijd en creëer zo zelf dat inzicht. Dat verdien je.69 keer bekeken

Over dit Blog

Ik ben Rianne, aanjager van JOY. Ik gun iedereen meer JOY in hun leven: thuis en op het werk.
Ik geloof dat dat voor iedereen eenvoudig te bereiken is door dagelijks er een klein beetje aandacht aan te geven.
In mijn
blogposts geef ik je een inkijkje in hoe ik het JOY perspectief toepas in mijn eigen leven.
Ik volg daarbij mijn eigen methode:
The JOY Effect.
Wil jij ook meer JOY in jouw leven, klik dan hier en download gratis een eerste energizer en start vandaag nog!

Speciaal voor teams heb ik een workshop "Snel meer JOY@Work". Voor individuen heb ik een online groepscoachingprogramma "Kies vanuit je Kracht"

Bedankt voor je aandacht!

EnJOY your Day!

Volg The JOY Effect op Sociale Media:
  • Spotify Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram
  • Facebook Social Icon
Vragen of geïnteresseerd in meer JOY voor jou en je collega's: online of offline?
email mij: hello@riannekleingeltink.com of bel me op 06-83984008